Utställning / Exhibition

Om utställningen ”Här och nu”

”Från en slaskig vårvintergata till en lyxig klädsalong. Vad är på modet våren 1966? Redaktören frågar ut modetecknerska Solveig Wahlgren-Halonen om vårmodet direkt från Paris. Nyaste nytt som presenteras är det så kallade op-modet. Op kommer från optical art. Tyget har starka svartvita mönster”. (Ida Fellman)

1966 var jag 11 år och där och då började mitt intresse för den klassiska, tidlösa och sofistikerade färgsättningen i svart och vitt.

Här och nu är serien av mina svartvita målningar fotobaserade. Jag har fotograferat mina mer eller mindre lyckade målningar, grafiska blad och objekt. Har sedan bearbetat bilderna digitalt, som sedan fått fungera som förebilder till mina svartvita målningar.

Här och nu – en utställning i svart och vitt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: